Öğretmen ve velilerin eğitimde yaşanan değişim ve gelişmeler hakkında bilgilendirilildiği bu eğitimlerde ayrıca Montessori felsefesi yaşatılıyor, okul öncesi eğitim yaklaşımları ve sürecin psikolojik boyutları tek tek ele alınıyor. Eğitim her daim güncel tutuluyor. Kurum psikoloğu tarafından da kişiler arası iletişim, geri bildirim noktasında uygulamalı çalışmalar programda yer alıyor.
Velilerin de dahil edildiği eğitimde “Okul ve Aile” konusu ele alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğindeki eğitimde Devrim Baldan katılımcılarla önemli bilgiler paylaştı. Okul-Aile İşbirliğini arttırmanın, çocuğun gelişimine katkı sağladığına dikkat çekilirken evde uygulanabilecek çalışmaların da verimliliği arttıracağına vurgu yapıldı. Örneklerle anlatıldı.
Okul idarecisi Sadiye Büyükada Montessori eğitiminin çocuğa olan katkılarından bahsederek Okul-Aile işbirliğine dikkat çekti. Çocukların küçük yaşta eğitimlerine önem verildiğini belirten Büyükada “Kendi kendine yetebilen, ne istediğini bilen, özgüveni gelişmiş, çözüm üretebilen, sabretmeyi, sıra beklemeyi ve paylaşmayı öğrenebilen özgür çocuklar yetiştirmek hedefimizdir” açıklamasında bulundu.
Bu hedeflere ulaşabilmek için eğitimin devamında ailenin önemli bir role sahip olduğunu, çocukların sağlıklı ve başarılı nesiller olarak yetişebilmesi için Okul-Aile İşbirliğinin önemli olduğunu söyledi ve yıl boyunca bunun gibi birçok aile etkileşimli eğitimlerin gerçekleştirileceğini dile getirdi.