Batu, “Sabrettik ama bu kanunla birlikte belimiz artık kırılmıştır. Kalıcı çözüm olmazsa bu iş çok ciddi bir eyleme dönüşecek. Tüm partiler bu konuya duyarlı olmalı. Yoksa önüne geçilemeyecek bir kaos süreci yaşanabilir” dedi
S.S. 99 Nolu Arstaş Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Vekili Zeki Batu, “Sabrettik ama bu kanunla birlikte belimiz artık kırılmıştır. Kalıcı çözüm olmazsa bu iş çok ciddi bir eyleme dönüşecek. Tüm partiler bu konuya duyarlı olmalı. Yoksa önüne geçilemeyecek bir kaos süreci yaşanabilir” dedi
S.S. 99 Nolu Arstaş Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yönetimi gerçekleştirdiği basın açıklamasında Dijital Takograf uygulaması ve ekonomik sıkıntılarına değindi. S.S 99 Nolu Arstaş Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına yönetim kurulu üyeleri Zeki Batu, Ali Yılmaz, Adem Mut, Musa Demir, Kenan Kurt ve çok sayıda nakliyeci katıldı. Basın açıklamasında konuşan, S.S 99 Nolu Arstaş Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Vekili Zeki Batu, “1 Ocak’ta yürürlüğe giren kanunlarla ilgili olarak ülke genelinde yapılan eylemler var.
2 kanun belimizi iyice büktü. Bütün araçlarda dijital takograf zorunluluğu getirildi. 11 saat dinlenmemiz gerekiyor. Bunun altyapısı hazır değil. Yollarda bekleme alanımız yok. Bakanlık trafik kazaları azalsın diye bu kanunun koydu ama Avrupa’da 100 kilometrede bir dinlenme alanları var. Meslektaşlarımız mağdur oluyor. Altyapı hazırlansın ondan sonra uygulansın. Siyasetçi ve sanayiciler arasında kalmış durumdayız” diye konuştu.
Batu sözlerini, “400 kooperatif ve 1 milyona yakın taşımacı var. Bakanlığın bu duruma kayıtsız kalması mümkün değildir. Herkes kendi bölgesinde bir eylem planı hazırlayarak bu işi gündeme getirmek istiyorlar. Kanun maddesinin yaptırımı 30 Haziran’a ertelendi ama kalıcı çözüm bulunmalı. Toplam 12 saat çalışma sistemi uygulanabilir. Meslektaşlarımıza yardımcı olunması gerekiyor. Bu işi yapan 1 milyona yakın meslektaşımız var. Ailelerle birlikte 4 milyon kişi bu işten ekmek yiyor” ifadeleriyle sürdürdü.
Kiloton fiyat uygulamasının henüz yapılmadığını belirten Batu, “Bakanlık yetkilileri bizden bir şey istiyorsa önce siz üzerinize düşeni yapın. Sabrettik ama bu kanunla birlikte belimiz artık kırılmıştır. Bölge milletvekillerimize ve siyasi parti yetkililerimiz dosyamızı sunacağız. Bu milletin sorunudur. Kalıcı çözüm olmazsa bu iş çok ciddi bir eyleme dönüşecek. Tüm siyasi partiler bu konuya duyarlı olmalı yoksa önüne geçilemeyecek bir kaos süreci yaşanabilir. Meslektaşlarımız artık yol yürüyemez hale gelmiştir” şeklinde konuştu.
Batu sözlerinin sonunda şunları söyledi: “İkinci konumuz elektronik takip denetleme sistemidir. Bir yükün bildirimiz 6 saat içerisinde yapılmalı. Yükü veren firma bu işlemi yapmalı. Karayolları ağırlık kontrol noktaları var. Kalibrasyon hataları yüzünden de mağdur oluyoruz. Bu yüzden meslektaşlarımız cezai işleme tabii tutuluyor. İkinci bir tartım hakkı yada sık sık kalibrasyon ayarı yapılmasını istiyoruz.